Málnás-krémsajtos csiga cukor- és gluténmentesen

Kókuszos tarkedli bodzás eperszósszal

Málnás-krémsajtos csiga cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 12 db-hoz

a tésztához:

20 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék + kevés a nyújtáshoz

1 dkg só

3 dkg Burg almaecet

6 dkg folyékony Szafi Reform kókuszolaj

4 M-es tojás

8 dkg víz

20 dkg áttört túró

1/2 dkg FM négyszeres édesítőhatású cukorhelyettesítő

1/2 biocitrom reszelt héja

a töltelékhez:

2 evőkanál cukormentes málnalekvár

12 dkg mascarpone

1/2 biocitrom reszelt héja

FM négyszeres édesítőhatású cukorhelyettesítő

2 zöld kardamom porrá őrölt magjai

 

A töltelék hozzávalóit összekeverjük – kóstolással ellenőrizzük, ha szükséges, tovább édesítjük.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük, majd sütőpapíron 12×50 cm-esre nyújtjuk. Megkenjük a málnás krémmel, és a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, mint a bejglit. 6 egyenlő részre osztjuk, és vastagabb cérna segítségével felszeleteljük. A csigákat tűzálló tálba tesszük, a megmaradt vagy kifolyt krémet a tetejükre kanalazzuk, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Bookmark(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.