Málnás minitorta

Málnás minitorta

Hozzávalók
a tortalaphoz:
8 dkg tojásfehérje
1 csipet só
1,5 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1,8 dkg kókuszliszt
1 teáskanál kókuszolaj
a krémhez:
8 dkg krémsajt
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer porrá őrölve
30 ml habtejszín
5 g málnapüré (mag nélkül)
a díszítéshez:
16 szem málna

A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőszert. Evőkanalanként beleszórjuk a kókuszlisztet, miközben kézi mixerrel folyamatosan verjük, végül hozzácsurgatjuk a kókuszolajat. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, leterítjük 1 ív sütőpapírral, és kinyújtjuk. Addig egyengetjük, amíg egyenletes vastagságú, 20×10 cm-es téglalapot nem kapunk. Előmelegített, 175 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ha a tészta széle megbarnulna, éles késsel levágjuk. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk, így 2 db 10×10 cm-es lapot kapunk.
A krémsajtot és a tejszínt fagyasztóba tesszük 10-15 percre. Előbbit kézi mixerrel pár másodperc alatt átkeverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, és további pár másodpercig keverjük. A tejszínt több részletben hozzáadagoljuk, és addig mixeljük (3-5 perc), amíg sűrű nem lesz. Beleöntjük a málnapürét, néhány mozdulattal átkeverjük, majd hűtőbe tesszük 15-20 percre.
A torta összeállításához az egyik lapot tálra helyezzük, a széleit körberakjuk 12 szem málnával, a közepére pedig habzsákból krémet nyomunk. Ráhelyezzük a másik lapot, a széleit a habzsákból kinyomott krémmel díszítjük, a közepére pedig 4 málnaszemet helyezünk.

https://www.sugarfreedots.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.