Málnás sajttorta pohárban

Sörben párolt, pirított csülök

Málnás sajttorta pohárban

Hozzávalók

a ropogós réteghez:

12 dkg Szafi Reform zabpehelyliszt

1 dkg Szafi Reform útifűmaghéj

1 dkg FM négyszeres édesítőhatású cukorhelyettesítő

3 dkg darált dió

1 tojássárgája

a málnás réteghez:

cukormentes málnalekvár

1–2 evőkanál Cointreau vagy narancslé (elhagyható)

a sajtkrémhez:

25 dkg mascarpone

2 dl jéghideg habtejszín

1–2 dkg FM négyszeres édesítőhatású cukorhelyettesítő

1 kávéskanál Szafi Reform paleo őrölt fahéj

a tálaláshoz:

málna

citromfűlevél

 

A ropogós réteg hozzávalóit összegyúrjuk, hidegre hűtjük. 2 ív sütőpapír között késpenge vékonyra nyújtjuk vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 12 percig sütjük. Villával összetörjük, átforgatjuk, és 200 fokon további 10 percig sütjük. Teljesen kihűtjük.

A tejszínhabot félkeményre verjük. A kézi mixert kisebb fokozatra kapcsoljuk, és evőkanalanként a tejszínhez keverjük a mascarponét, végül beledolgozzuk az édesítőszert és a fahéjat is.

Poharakba rétegezzük a ropogóst, a likőrrel elvegyített málnalekvárt és a sajtkrémet. Málnával, citromfűvel díszítve tálaljuk. 

https://szepsegtar.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

 

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.