Málnás sajttortafagylalt

Málnás sajttortafagylalt

Hozzávalók 1,5 l-es formához
a vaníliakrémhez:
4 tojássárgája
2–3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
6 dl tejszín
25 dkg mascarpone
1 vaníliarúd kikapart magjai
a málnás réteghez:
50 dkg málna
1–2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
őrölt fahéj
porrá őrölt zöld kardamom (elhagyható)

A krémhez a tojássárgáját a vaníliával és az édesítőszerrel alaposan kihabosítjuk. A tejszínt csípősre melegítjük, belekeverjük a vaníliás masszát, és közepes lángon, folytonos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, és beleforgatjuk a habverővel fellazított mascarponét. Ha nem elég édes, kevés édesítőszert keverünk még hozzá.
A málnát átpasszírozzuk, kb. 30 dkg málnapépet kell kapnunk. Az édesítőszerrel és a fűszerekkel sűrűre forraljuk, kihűtjük.
Szőtt mintás textúralappal bélelt műanyag alagútformába töltjük a vaníliakrémet, párszor a konyhapulthoz csapkodjuk, hogy a felesleges levegő távozzon belőle. Ráöntjük a málnapürét, és 3-4 órára fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 30 perccel hagyjuk szobahőmérsékleten szeletelhetővé felengedni.

Tipp: az egész desszert összesen 16,5 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Az alagútformát és a szőtt mintás textúralapot a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.