Málnaszószos brownie

Sörben párolt, pirított csülök

Málnaszószos brownie

Hozzávalók 25×25 cm-es sütőtálhoz

10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

12 dkg vaj

2 tojás

6 dkg barnarizs-liszt

4 dkg cukrozatlan kakaópor

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 csipet só

3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1/2 dl cukormentes habtejszín

a málnaszószhoz:

25 dkg passzírozott málna

2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 késhegynyi pektin

1–2 evőkanál víz

a tálaláshoz:

cukormentes tejszínhab

 

A málnát elkeverjük az édesítőszerrel, a felére forraljuk. A pektint elkeverjük a vízben, a málnához adjuk, további 5 percig forraljuk, majd tiszta üvegbe szedjük.

A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A tojást kihabosítjuk az édesítőszerrel, a sóval és a tejszínnel. Beleszitáljuk a barnarizs-lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport, majd a csokoládés masszát is beleforgatjuk. A sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 percig sütjük. Miután kihűlt, szeletekre vágva, tejszínhabbal és a málnaszósszal tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(4)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.