Mandulás kalács

Mandulás kalács

Hozzávalók
20 dkg Szafi Free csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék + kevés a formázáshoz
1,5 dkg Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
1 csapott kávéskanál só
3 g szárított élesztő
1/2 kávéskanál Szafi Reform paleo őrölt Bourbon vanília
1 kezeletlen citrom reszelt héja
3 dkg Kara kókuszkrém
2,5 dkg frissen facsart citromlé
1 M-es tojás
2 M-es tojásfehérje
18 dkg kézmeleg víz
a kenéshez:
kevés felvert tojás(fehérje)
2 kis maréknyi mandulalap

Külön-külön kimérjük a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd robotgép dagasztókarjával néhány perc alatt összedolgozzuk. Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 6 egyenlő súlyú darabra osztjuk. Mindegyiket 30 cm-es rúddá sodorjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, és 6-os fonással összefonjuk. 15-20 percet letakarva pihenni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alsó-felső fokozaton. A kalácsot lekenjük felvert tojással, megszórjuk a mandulával. 1 órát sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

https://katakonyha.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.