Mandulás Rudolf

Mandulás Rudolf

Hozzávalók 20-22 db-hoz
15 dkg liszt
2,5 dkg kukoricaliszt
5 dkg porcukor
1 teáskanál színtelen mandulakivonat
10 dkg jéghideg vaj
1 tojássárgája
a díszítéshez:
1 tojásfehérje
kb. 20 dkg porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő
piros ételfesték

A kétféle lisztet és a porcukrot dagasztógép táljába szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulakivonatot, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, és a dagasztókarral morzsásra dolgozzuk. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, a tojássárgájával egyneművé gyúrjuk. Folpackba csomagolva 15 percre mélyhűtőbe tesszük.
Kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk, a rénszarvas alakú kiszúróval szaggatjuk. A leeső tésztadarabokat újragyúrjuk és -formázzuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Tálcára szedve hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Kisebb adagokban hozzáadjuk a keményítővel összeforgatott, átszitált porcukrot – lehet, hogy nem kell mind –, és sűrűn folyós masszává keverjük. Nejlonzacskóba töltjük, a sarkára apró lyukat vágunk. Tetszés szerint díszítjük a süteményeket, majd a maradék cukormázat piros ételfestékkel színezzük, és megmintázzuk a rénszarvasok orrát. A kekszet a máz teljes dermedése után kínáljuk.

http://hankka.blogspot.com

http://cookori.com/

Nem kommentelhető bejegyzés.