Mandulás torta

Mandulás torta

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
5 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja
a töltelékhez:
30 dkg darált mandula
10 dkg cukor
10 dkg vaj
6 tojás
3 evőkanál liszt

A vajat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd nagyon gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Hűtőbe tesszük 30 percre.
A töltelékhez robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral. Tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül lapátkanállal beleforgatjuk a liszttel vegyített mandulát.
A tésztát 30-32 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A sütőpapírral bélelt torta- vagy piteformába tesszük úgy, hogy körben pereme legyen. Elsimítjuk benne a tölteléket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Teljesen kihűtve szeleteljük.

https://www.recept-oldal.hu

A cikk címkéi:
· · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.