Mangós-citromos gumicukor

Mangós-citromos gumicukor

Mangós-citromos gumicukor

Hozzávalók
1 nagyobb, érett mangó
1,25 dl frissen facsart, szűrt citromlé
15 dkg nyírfacukor
3 dkg zselatinpor
1 kis csipet só

A megtisztított, darabokra vágott mangóhúst a citromlével, a nyírfacukorral, a sóval főzni kezdjük. Amikor megpuhult, botmixerrel pépesítjük. A zselatint néhány evőkanálnyi masszával összedolgozzuk, majd az egészet összekeverjük, és addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad. A folyadékot néhány percig hűlni hagyjuk. Szilikonos bonbonformákba osztjuk, vagy hideg vízzel kiöblített, laposabb edénybe/tepsibe öntjük, és hideg helyen dermesztjük. Utóbbi esetben dermedés után tetszőleges kiszúróformákat használva mintázzuk a gumicukrokat.

http://katakonyha.blogspot.com

https://nyirfacukor.hu/

Könyvjelzőkhöz(7)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.