Marinált feta

Marinált feta

Marinált feta

Hozzávalók
10 dkg feta sajt
3 evőkanál zöld olajbogyó
8–10 aszalt paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom kifacsart leve
1/4 teáskanál morzsolt oregánó
1/4 teáskanál morzsolt bazsalikom
1/4 teáskanál morzsolt rozmaring
1/4 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 csipet piros tört csilipaprika
olaj

A fetát 1,5 cm-es kockákra vágjuk, az aszalt paradicsomból falatnyi szeleteket készítünk. Felváltva üvegbe rendezzük a sajtot, a paradicsomot, az olajbogyót és a megpucolt fokhagymát, vigyázva, hogy a feta ne törjön össze. A fűszereket és a citromlevet elkeverjük 1,5 dl olajjal, az üvegbe öntjük, és ha szükséges, annyi olajat töltünk még bele, hogy ellepje a hozzávalókat. Lezárjuk, és hűtőben legalább 2 napig érni hagyjuk. Hűtőben tárolva 1 hónapig eláll.

Tipp: készíthetjük a kedvenc zöldfűszereinkkel is.

http://szotyimuvek.blog.hu

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.