Marokkói csicseriborsó

Marokkói csicseriborsó

Hozzávalók
1 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl paradicsomlé
4 nagy paradicsom (hámozva)
48 dkg csicseriborsó-konzerv
2 evőkanál baharat fűszerkeverék
1 evőkanál édes füstölt fűszerpaprika

2–3 evőkanál olaj
1–1 marék zöld és fekete olívabogyó
a tálaláshoz:
lepénykenyér
párolt rizs
natúr joghurt

A felhevített olajon megdinszteljük a finomra vágott lila hagymát. Fűszerezzük, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és átpirítjuk. Felengedjük a paradicsomlével, belekeverjük a leszűrt csicseriborsót és a kockákra vágott paradicsomot. Kis lángon addig pároljuk, amíg a paradicsom meg nem puhul, és az étel szaftja be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk az olívabogyót, néhány percig még pároljuk, majd forrón tálaljuk. Lepénykenyeret, párolt rizst és joghurtot kínálunk mellé.

https://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Nem kommentelhető bejegyzés.