Maronia szelet

Maronia szelet

Maronia szelet

Hozzávalók 24×36 cm-es tepsihez, 16 szelethez
a tésztához:
6 tojás
3 evőkanál édesítőszer (6 dkg)
6 evőkanál barnarizs-liszt (12 dkg)
6 evőkanál olaj
6 evőkanál víz
a kenéshez:
olaj
a csokoládés krémhez:
4 tojás
8 dkg édesítőszer
18 dkg étcsokoládé (81% kakaótartalmú)
2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál rum
1 evőkanál vaníliakivonat
20 dkg puha vaj
a gesztenyekrémhez:
25 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
1 dl tejszín
1–2 dkg édesítőszer
a díszítéshez:
cukrozatlan kakaópor

A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, félretesszük. A tojást az édesítőszerrel folyamatosan kevergetve, gőz fölött kissé besűrítjük. A gőzről levéve robotgéppel habosítjuk legalább 10 percig. Hozzáadjuk a csokoládét, a kakaó- port, a vaníliát, a rumot és végül a vajat is, majd félretesszük.
A piskótához robotgéppel habosra verünk 2 tojást 1 evőkanál édesítőszerrel, belecsurgatunk 2 evőkanál vizet és 2 evőkanál olajat. Hozzászitálunk 2 evőkanál rizslisztet, és óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. A sütőpapírt bevizez- zük, a tepsibe simítjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, majd a tésztát beleöntjük, elegyengetjük, és 180 fokon 10-12 percig sütjük. A maradék hozzávalókból ugyanígy még 2 lapot sütünk, majd teljesen kihűtjük. Mindet félbevágjuk, így 6 lapot kapunk.

A csokoládés krémből 16 teáskanálnyit csillagcsöves habzsákba szedünk, a maradékot 5 részre osztjuk.
Az áttört gesztenyemasszát kikeverjük az édesítőszerrel és a habbá vert tejszínnel.
A sütemény összeállításakor 2 lapot megkenünk 2 rész csokoládés krémmel, ráhelyezünk 2 gesztenyés krémmel töltött lapot, végül újabb 2 rész csokoládékrémmel töltött 2 lap következik. A maradék krémmel bevonjuk a süteményt. A tetejét a habzsákból krémrózsákkal díszítjük, kakaóporral megszórjuk, majd a kész tortát legalább 4-5 órára behűtjük. Szeletelve kínáljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Bookmark(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.