Márványos málnás piskóta

Márványos málnás piskóta

Hozzávalók kb. 20×30 cm-es tepsihez

a kakaós tésztához:

4 nagy tojás

4 enyhén púpozott evőkanál cukor

3 púpozott evőkanál liszt

1 púpozott evőkanál holland kakaópor

1 csipet só

1 kávéskanál sütőpor

a sima tésztához:

4 nagy tojás

4 enyhén púpozott evőkanál cukor

4 púpozott evőkanál liszt

1 csipet só

1 kávéskanál sütőpor

továbbá:

3 marék friss málna

a tálaláshoz:

porcukor

 

A kakaós tésztához a tojásfehérjéből a cukor fokozatos adagolásával kemény habot verünk. Egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk és óvatosan beleforgatjuk a sóval, a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Ugyanígy elkészítjük a világos masszát is. A tepsit sütőpapírral béleljük, majd belesimítjuk a kakaós tésztát. A sima masszát óvatosan és egyenletesen rásimítjuk, majd kávéskanál segítségével márványosra mintázzuk. Elosztjuk rajta a megmosott, leszárított málnát, és 185 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. A tepsiből kivéve, rácsra téve kihűtjük. Tetszés szerint szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.

https://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.