Márványos minifánk

Márványos minifánk

Hozzávalók 30 db-hoz
20 dkg liszt
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
2 dl tej
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
a mázhoz:
15 dkg porcukor
4–6 evőkanál tej
rózsaszínű, világoskék, sárga és lila ételfesték

A vajat a porcukorral elektromos habverővel habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást, a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, a fahéjat, a sót, végül a tejet is. Csomómentesre dolgozzuk. A gépbe helyezzük a fánkkészítő lapot. Előmelegítjük, és 1-1 evőkanálnyi tésztát teszünk a mélyedésekbe. 4 perc alatt aranybarnára sütjük. A megsült fánkokat rácson hagyjuk kihűlni.
A mázhoz összekeverjük a porcukrot és a tejet. A színezést kétféleképpen készíthetjük.
Ha inkább színes, foltos fánkot szeretnénk, akkor a mázat 5 részre osztjuk. Négyet megszínezünk, az ötödiket fehéren hagyjuk. Ebbe kanalazunk 1-1 kisebb adagot a többi színből, kicsit összehúzzuk, és bemártjuk a fánkot.
Ha inkább erőteljesebb, márványosabb mintát szeretnénk, akkor pálcika segítségével néhány csepp különböző színű ételfestéket cseppentünk a fehér mázba. Tiszta pálcával márványosra húzzuk, és belemártunk 1 fánkot. Kicsit lerázzuk, hogy a felesleg lecsöpögjön, majd megfordítva ismét addig rázzuk, amíg a máz el nem simul. Addig mártogatjuk a fánkokat, amíg a minta el nem mosódik. Ekkor kanállal kiszedjük a festékes mázat, és újra kezdjük a cseppentést.
A bemártott fánkokat legalább 1 órát szoba-hőmérsékleten hagyjuk száradni.

Tipp: a cukormázat inkább 2 részletben keverjük be, így nem színezi el túlzottan a festék.

www.szotyimuvek.blog.hu

A Russell Hobbs Fiesta 3 in 1 süteménykészítőről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.