Mascarponés fánkfelfújt

Mascarponés fánkfelfújt

Hozzávalók
24-26 db kis fánk (oliebol)
2 dl habtejszín
2 tojás
5 evőkanál porcukor
20 dkg mascarpone
1 citrom reszelt héja
a sütőformához:
kevés vaj
a tálaláshoz:
porcukor

A tejszínt elhabarjuk a tojással és 3 evőkanál porcukorral. A mascarponét ízesítjük a citromhéjjal, és kikeverjük a maradék porcukorral. A sütőformát kivajazzuk, az alját kirakjuk fánkokkal. Rákanalazzuk a mascarponekrém felét. Újabb fánkréteg után ismét mascarponekrém következik, majd a sort fánkréteggel zárjuk. Óvatosan rácsorgatjuk a tojásos keveréket, és kb. 20 percig pihentetjük. Lefedjük alufóliával, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. A formában hagyjuk hűlni 1/2 órát, ezután szeleteljük. Tálaláskor porcukorral hintjük.

Tipp: az oliebol receptjéért katt IDE.

https://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

A panettone sütőformát a Cookori.com forgalmazza, további infóért katt IDE.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.