Mascarponés zöldséggratin

Mascarponés zöldséggratin

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg cukkini
20 dkg gomba
15 dkg sárgarépa
30 dkg padlizsán
6 koktélparadicsom
2 póréhagyma
1 evőkanál mogyoróolaj

őrölt bors
őrölt szerecsendió
20 dkg mascarpone
2 tojás
a tálaláshoz:
5 dkg parmezán sajt

A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot félbe-, a többit pedig karikákra vágjuk. A hagyma és a paradicsom kivételével mindet kisebb hőálló edénybe tesszük, az olajjal, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon, 15-20 perc alatt roppanósra pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a hagymát és a paradicsomot is. A mascarponét összekeverjük a tojásokkal, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. A zöldségekre öntjük, és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. Tálaláskor megszórjuk a sajttal. Frissen sült húsok mellé vagy főételként tálalhatjuk.

http://gesztenyeblog.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.