Medovik torta (orosz mézes torta)

Medovik torta (orosz mézes torta)

Hozzávalók

3 tojás

3 evőkanál olvasztott Mizo laktózmentes vaj

18 dkg cukor

3 evőkanál méz

45 dkg liszt

2 kávéskanál szódabikarbóna

a nyújtáshoz:

liszt

a krémhez:

2,5 pohár Mizo laktózmentes tejföl (kb. 85 dkg)

15 dkg porcukor

A cukrot összekeverjük a tojással, a mézzel, és gőz felett, folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. A gőzről levéve hozzádolgozzuk a vajat és a szódabikarbónával elvegyített lisztet. Alaposan összegyúrjuk, majd a ragacsos, nyúlós tésztát 1 órára hűtőbe tesszük.

10 egyenlő részre osztjuk, és liszttel bőven megszórt sütőpapíron mindet 20 cm-es körlappá nyújtjuk. Még nyersen mindegyikből 18 cm-es kört vágunk ki, és a lapokat a leeső tésztaszélekkel együtt 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. A tésztaszéleket késes robotgéppel ledaráljuk, és a lapokkal együtt félretesszük.

A töltelékhez a tejfölt és a porcukrot összekeverjük, képzeletben 10 részre osztjuk, és betöltjük vele a lapokat. Végül a tortát kívülről is megkenjük krémmel, és megszórjuk a ledarált tésztával. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.