Medvehagymás sajtos tallér

Medvehagymás sajtos tallér

Hozzávalók kb. 75 db-hoz
36 dkg liszt
1 púpozott teáskanál só
1 késhegynyi szódabikarbóna
12,5 dkg vaj
10 dkg trappista sajt
1 dl tejföl
1 tojás
5-6 medvehagymalevél

A medvehagymaleveleket megtisztítjuk, jól leszárogatjuk, és egészen apróra vagdaljuk. A sajtot lereszeljük. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, a szódabikarbónát, és elmorzsoljuk benne a feldarabolt, hideg vajat. Hozzáadjuk a sajtot, a tejfölt, a tojást és a medvehagymát, majd összegyúrjuk. A kész tésztából kb. dekányi gombócokat gömbölyítünk, és ostyasütőben kisütjük.

http://hankka.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.