Meggyes-csokoládés sütemény

Meggyes-csokoládés sütemény 

Hozzávalók 30×30 cm-es sütőtálhoz

45 dkg Mizo laktózmentes rögös túró

6 tojás

30 dkg Mizo laktózmentes tejföl

8 dkg barnarizs-liszt

2 dkg cukrozatlan kakaópor

3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 biocitrom reszelt héja

10 dkg Mizo laktózmentes vaj

1 csomag gluténmentes sütőpor (12 g)

továbbá:

15 dkg meggy (tisztítva, kimagozva mérve)

8 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

 

A vajat kikeverjük az édesítőszerrel, a citromhéjjal, a tejföllel, a túróval, a tojással, majd hozzáforgatjuk a sütőporral és kakaóval elvegyített barnarizs-lisztet. A sütőpapírral bélelt sütőtálba öntjük, megszórjuk a meggyel és az apróra tördelt csokoládéval, és 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Kihűlve, felszeletelve tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.