Meggyes-fahéjmorzsás pite

Meggyes-fahéjmorzsás pite

Meggyes-fahéjmorzsás pite

Hozzávalók 28 cm-es pitéhez

a formához:

vaj

liszt

a morzsához:

8 dkg liszt

1 teáskanál őrölt fahéj

5 dkg cukor

1 evőkanál vaníliás cukor

7 dkg vaj

a töltelékhez:

2 evőkanál búzadara

60 dkg meggy

a tésztához:

25 dkg liszt

1 csipet só

1 púpozott kávéskanál sütőpor

5 dkg porcukor

1/2 biocitrom reszelt héja

1 tojássárgája

10 dkg vaj

1/2 dl tejföl

a tálaláshoz:

porcukor

 

A formát vékonyan kivajazzuk, liszttel szórjuk, félretesszük. A morzsa hozzávalóit összedolgozzuk, folpakba csomagolva hűtőbe rakjuk. A megtisztított meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük. A lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral, a porcukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a tojássárgáját, a tejfölt, és a vajjal összedolgozzuk. Lisztezett felületen a forma méretére nyújtjuk, és belesimítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, megszórjuk a búzadarával, és egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet. Rámorzsoljuk a hűtőben pihentetett tésztát, és 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A kivehető aljú sütőformát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.