Meleg lencsesaláta

Meleg lencsesaláta

Meleg lencsesaláta

Hozzávalók
15 dkg beluga lencse
5 dkg kuszkusz
10 dkg koktélparadicsom
2–3 szárított paradicsom
1 marék olajbogyó
2 salottahagyma
2–3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál frissen facsart citromlé

ízlés szerinti fűszerek
a tálaláshoz:
2 főtt tojás
magkeverék
5 dkg feta vagy kecskesajt

A lencsét átmossuk, majd közepes lángon forrástól számított kb. 30 percig főzzük. A kuszkuszt ízesítjük a felaprított szárított paradicsommal és sóval, ezután felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, és állni hagyjuk kb. 10 percig. A lencsét leszűrjük, hozzáadjuk a kuszkuszt, majd sózzuk, fűszerezzük, végül alaposan összekeverjük az olívaolajjal és a citromlével. A salátaalaphoz forgatjuk a félbevágott koktélparadicsomot, az olajbogyót és a vékonyra szeletelt hagymát. Tálalás előtt a tetejére helyezzük a negyedekbe vágott tojást, megszórjuk magkeverékkel, és rámorzsoljuk a sajtot.

Tipp: a különböző ízhatások eléréséhez használhatunk mediterrán vagy keleties fűszereket.

http://www.katucikonyha.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.