Mézes krémes

Mézes krémes

Mézes krémes

Hozzávalók
a tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg vaj
2 tojás
5 evőkanál olvasztott méz
3-4 evőkanál tej
a töltelékhez:
6,5 dl tej
15 dkg búzadara
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
sárgabaracklekvár
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és négy egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen egyenként 3-4 mm-es lapokat nyújtunk.
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
A búzadarát a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük.
Kikeverjük a vajat a cukorral meg a vaníliával, a búzadarához adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.
Tálcára tesszük az első lapot és rásimítjuk a krém felét. A második lapot ráhelyezzük, amit baracklekvárral kenünk meg. Erre kerül
a harmadik lap és a krém másik fele, majd a negyedik lap.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, bevonjuk a mézes krémes tetejét, majd hűvös helyen egy napot pihentetjük
a süteményt, hogy szeletelhető legyen.

https://citromhab.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.