Mézeskalács cukormentesen

Mézeskalács cukormentesen

Hozzávalók
23 dkg teljes kiőrlésű liszt
9 dkg liszt
10 dkg vaj
4,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt narancshéj
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
a kenéshez:
tojássárgája

A tejszínt csípősre melegítjük, belekeverjük a fűszereket. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrunk. 2 ív sütőpapír között 3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges formával kiszaggatjuk, tojássárgájával lekenjük, és 180 fokon 8 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kekszesdobozban tároljuk.

Tipp: Az egész adag 202 g, 40 darabot készítve darabonként 5 g szénhidrátot tartalmaz. Fűszerként használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is.

https://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.