Mézeskalács keksz

Mézeskalács keksz

Hozzávalók
20 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz
8 dkg porcukor
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
2 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál méz
1 tojás
a kenéshez:
1 tojás
2 evőkanál tej

Az összes hozzávalót elkeverjük és tésztává gyúrjuk – eleinte száraznak tűnhet, de a kezünk melegétől szépen összeáll majd. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és a karácsonyi kiszúró formákkal kiszaggatjuk a kekszeket. Mindet megkenjük a tejes-tojásos keverékkel, és 200 fokos, hőlégkeveréses sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.

http://szotyimuvek.blog.hu

A karácsonyi kiszúró formát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.