Migliaccio – olasz túrós sütemény

Migliaccio – olasz túrós sütemény

Hozzávalók 12×22 cm-es sütőtálhoz

2,5 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”

2,5 dl víz

9 dkg barnarizs-dara

2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

20–25 dkg túró vagy ricotta

2 tojás

2 dkg vaj

1 biocitrom reszelt héja

1 bionarancs reszelt héja

 

A lassú szénhidrátú tejet elkeverjük a vízzel, a barnarizs-darával és a citrusok héjával. Lágy masszát főzünk belőle, belekeverjük a vajat, és teljesen kihűtjük.

A tojáshoz adjuk az édesítőszert, a kézi mixerrel 2 percig magas fokozaton verjük, majd alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a tésztába keverjük a túrót. Végül apránként adagolva hozzádolgozzuk a grízes masszát is. A sütőpapírral bélelt sütőtálba öntjük, a tetejét elsimítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 80 percig sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már piros. 60 perc után többször ellenőrizzük, hogy ne süljön túl, ne száradjon ki. Teljesen kihűtjük, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp: az egész desszert 63 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Russell Hobbs Retro piros kézi mixerről további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.