Mindent bele csirkeleves

Mindent bele csirkeleves

Hozzávalók
3 sárgarépa
1 vöröshagyma
20 dkg csirkemellfilé
3 krumpli
1,5 l víz
4 gerezd fokhagyma
5 gomba
3 karfiolrózsa
1/2 kápia paprika
1/2 tv paprika
néhány koktélparadicsom
14 dkg kukoricakonzerv
ételízesítő glutamát nélkül
vöröshagymakrém
fokhagymakrém
fleur de sel camargue
frissen őrölt tarka bors
édes darált paprika
paradicsomlé
friss petrezselyemzöld
1 marék farfalline tészta (mini farfalle)

A zöldségféléket megtisztítjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a vöröshagymát vastagabb szeletekre vágjuk, a húst, a krumplit, a gombát felkockázzuk, és 5 l-es fazékba tesszük. Ráöntjük a vizet, beleszórjuk a fokhagymát, a kisebb rózsáira szedett karfiolt, a kicsumázott paprikákat és a koktélparadicsomot. Ízesítjük a fűszerekkel és az ízesítőkkel, paradicsomlével – ha túl sűrű lenne, kevés vizet még adhatunk hozzá. Amikor a zöldségek megpuhultak, a leveshez adjuk az aprított petrezselyemzöldet, a lecsepegtetett kukoricát és a tésztát. Kis lángon addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Azonnal tálaljuk.

Tipp: bármilyen maradék leveszöldséggel (pl. karalábé, petrezselyem) készíthetjük.

https://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.