Mini burgonyazsemle

Mini burgonyazsemle

Hozzávalók 10 db-hoz
1 nagyobb burgonya (kb. 25 dkg)

15 dkg liszt
5 dkg trappista sajt
1 tojás
1/4 teáskanál mustár
Cayenne-bors
2–3 evőkanál tej
a forgatáshoz:
reszelt trappista sajt
apró szemű zabpehely
a tálaláshoz:
vaj
vegyes csíra

A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és miután kihűlt, villával pépesítjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a reszelt sajtot és az enyhén felvert tojást. Ízesítjük a mustárral, borssal, és annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy kissé ragacsos, de összeálló masszát kapjunk. 10 egyforma részre osztjuk, és először mindet gömbölyítjük, majd enyhén ellapítjuk. Reszelt sajt és zabpehely keverékébe forgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Előmelegített, 210 fokos sütőben kb. 1/2 óra alatt pirosra sütjük. Miután kihűlt, vajjal és vegyes csírával tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide: http://biohalo.hu/

Nem kommentelhető bejegyzés.