Mini répatorta

Mini répatorta

Hozzávalók 8 db-hoz
1 nagyobb sárgarépa reszelve
2 tojás
1,25 dl olaj
1 narancs reszelt héja
1 banán
12 dkg finomítatlan nádcukor
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg durvára vágott dió
a formához:
kevés vaj
a tetejére:
5 dkg natúr krémsajt
5 dkg porcukor
1 evőkanál tej
fél diószemek (elhagyható)

A tojást a cukorral kihabosítjuk, fokozatosan hozzáadagoljuk az olajat is. A banánt villával szétnyomkodjuk, a répával, a narancshéjjal együtt a masszához vegyítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a dióval és a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk az egészet, majd a kivajazott formák 3/4-éig töltjük. 175 fokon 20-25 percet sütjük, vagy amíg szép aranybarna nem lesz. (Tűpróba!) A formákból kiszedjük, kihűtjük a tésztát.
Elkészítjük a mázat. A krémsajtot a porcukorral kikeverjük. Ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk a kívánt állag eléréséig. A kihűlt tortácskákat bevonjuk a krémmel, és dióval díszíthetjük.

http://babette-babettefz.blogspot.com

http://cookori.com/Birkmann-Mini-kenyerforma-8-db-os

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.