Mogyorókrémes pohárkrém

Mogyorókrémes pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre
1 dl víz
2 dkg Beanies instant kávé mogyoró
1 evőkanál mandulalikőr
8 darab cukor- és gluténmentes babapiskóta
5-8 dkg Diablo cukormentes mogyorós csokoládékrém
25 dkg mascarpone
2 dl jéghideg tejszín
1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer (elhagyható)
a tetejére:
cukormentes étcsokoládé-reszelék
pirított mogyoró

A vizet felforraljuk, belekeverjük a kávét és a likőrt, ízlés szerint édesítjük, félretesszük.
A mogyorókrémet kézi habverővel kikeverjük, óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a mascarponét és a kemény habbá vert tejszín nagy részét (pár evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz).
A babapiskóta felét a kávéba mártjuk, a poharakba tesszük. Rákanalazzuk a habos mogyorókrém felét, majd a maradék kávés babapiskóta és krém következik. A tetejükre adagoljuk a félretett tejszínhabot, megszórjuk pirított mogyoróval és csokoládéreszelékkel. Jól behűtve tálaljuk.

Tipp: az egész desszert 25-40 g, adagonként 6-10 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Cukormentes webshopról további információért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.