Mogyorókrémes tekercs cukor- és gluténmentesen

Mogyorókrémes tekercs cukor- és gluténmentesen

Mogyorókrémes tekercs cukor- és gluténmentesen recept

Hozzávalók 33×40 cm-es tepsihez
a tésztához:
7 tojás
3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
5 dkg Éden Prémium barnarizs-liszt
4 dkg Duel holland cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál vaníliakivonat
a töltelékhez:
6 evőkanál Diablo cukormentes mogyorós csokoládékrém
50 dkg mascarpone
2,5 dl jéghideg tejszín habbá verve
1:4 négyszeres erősségű édesítőszer porrá őrölve (elhagyható)
2 evőkanál Duel holland cukrozatlan kakaópor
a tetejére:
Duel holland cukrozatlan kakaópor

A tojásfehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk az édesítőszer felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék édesítőszerrel és a vaníliával szintén szép habosra verjük. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot, végül beleszitáljuk és spatula segítségével, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a barnarizs-lisztet és a kakaót. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. Ráterítünk egy tiszta sütőpapírt, és szorosan felcsavarjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponéhez keverjük a mogyorókrémet és a kakaóport, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, ha szükséges, édesítőszerrel édesítjük. 6-8 evőkanálnyit habzsákba szedünk, a maradék 2/3-ával megkenjük a kitekert piskótát, majd vissza-tekerjük, és kívülről bevonjuk a maradék krémmel. A habzsákból rózsákat nyomunk a tetejére, megszór-juk a kakaóval, és jól lehűtve, felszeletelve tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Cukormentes webshopról további infóért katt ide:  https://cukormenteswebshop.hu

Könyvjelzőkhöz(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.