Mogyorókrémes tiramisu

Mogyorókrémes tiramisu recept

Hozzávalók kb. 30 cm-es, ovális tálhoz
22–26 cukor- és gluténmentes babapiskóta
a krémhez:
50 dkg mascarpone
5 dl jól behűtött tejszín
2–3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer porrá őrölve
1 teáskanál őrölt fahéj
továbbá:
3 evőkanál Beanies instant kávé amaretto-mandula
3 dl forró víz
1 evőkanál mandulalikőr (elhagyható)
6 púpozott evőkanál Diablo cukormentes mogyorós csokoládékrém
a tálaláshoz:
cukrozatlan kakaópor

A kávét és a likőrt a forró vízhez keverjük, félretesszük. A mogyorókrémet forró vízbe állítjuk, hogy kenhető állagúra olvadjon.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét elvegyítjük az édesítőszerrel és a fahéjjal, hozzáforgatjuk a tejszínhabot. 1/4-ét csillagcsöves habzsákba szedjük, félretesszük. A maradékot 2 részre osztjuk.
A babapiskóta felét a tálba rendezzük, mindegyiket alaposan meglocsoljuk kávéval, majd a tetejüket megkenjük a mogyorókrém felével, és ráhalmozzuk a mascarponés krém felét. A megmaradt hozzávalókból ugyanígy még egy réteget készítünk.
A desszert tetejét a habzsákból krémrózsákkal díszítjük, kakaóporral megszórjuk, majd legalább 4-5 órára behűtjük.

Tipp: A krémet érdemes betöltés előtt megkóstolni, hogy elég édes-e, és saját ízlésünknek megfelelően utánaízesíteni.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Cukormentes webshopról további információért katt IDE.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.