Mtabal

Mtabal

Mtabal

Hozzávalók
2 nagyobb padlizsán
kevés tengeri só
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tahini (szezámpaszta)
1/2 (bio)citrom frissen facsart leve
kb. 3 evőkanál görög joghurt
a tálaláshoz:
kevés olívaolaj
1 gránátalma
arab kenyér vagy pita

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, és a tűzhely nyílt lángja fölött barnára pörköljük a héját. 200 fokos sütőben addig grillezzük – kb. 30 percig –, amíg össze nem esik. A belsejét kikaparjuk, és szűrőben hagyjuk lecsepegni. Ezután villával összetörjük, sózzuk, és ízesítjük a préselt fokhagymával, a tahinivel, a citromlével és a joghurttal. Tálba öntjük, és fóliával lefedve hűtőbe tesszük. Tálaláskor olívaolajjal meglocsoljuk, és friss gránátalmamagokkal díszítjük. Arab kenyeret vagy pitát kínálunk mellé.

http://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.