Mustáros-gombás tokány

Mustáros-gombás tokány

Hozzávalók
50 dkg csirke- vagy pulykamell tokányra vágva
1 vöröshagyma apróra vágva
10 dkg húsos szalonna felkockázva
25 dkg Chefgomba fehér csiperkegomba felszeletelve
10 dkg cukormentes csemege uborka felkarikázva
2 evőkanál sűrű paradicsompüré
2–4 evőkanál mustár

frissen őrölt fekete bors

A szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük, félretesszük. A serpenyőben megpirítjuk a hagymát, rátesszük a gombát, jól lepirítjuk, ezt is kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon pár percig karamellizáljuk a paradicsompürét, majd belekeverjük a húst és készre sütjük. Beleforgatjuk a szalonnát, a gombát, ízesítjük a mustárral, sóval, borssal. Végül az uborkát is elkeverjük benne, majd pár perc főzés után tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Chefgombáról további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.