Narancsos churros csokoládészósszal

Narancsos churros csokoládészósszal

Hozzávalók
a tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg fehér tönkölyliszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 bionarancs
5 dkg vaj
2,5 dl víz
3 tojás
a sütéshez:
olaj
a forgatáshoz:
őrölt fahéj
eritrit
a szószhoz:
10 dkg étcsokoládé
1/2 dl tejszín

A vizet a vajjal, a sóval, a narancs reszelt héjával és kifacsart levének a felével felforraljuk. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elvegyített kétféle lisztet, és addig keverjük, amíg a massza össze nem áll és az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. A tésztát a tésztanyomó tartályába töltjük, és 10-12 cm hosszú csíkokat nyomunk közvetlenül a bő, forró olajba. A megsült churrost papírtörlőre szedjük, és még melegen fahéjjal elvegyített eritritbe forgatjuk.
A tejszínt forrásig melegítjük, az apróra tördelt csokoládéra öntjük, hozzáadjuk a maradék narancslevet, és egyneművé keverjük. A churrost a szósszal kínáljuk.

http://www.desszertszoba.hu

A tésztanyomót a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.