Narancsos-csokoládés minifánk

Narancsos-csokoládés minifánk

Hozzávalók

a tésztához:

19 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

1/4 teásaknál szódabikarbóna

3,5 dkg cukrozatlan kakaópor

1/4 teáskanál őrölt fahéj

1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

1 tojás

10 dkg barna cukor

12 dkg görög joghurt

1 nagyobb narancs reszelt héja

60 ml narancslé

3 dkg szoba-hőmérsékletű vaj

1 csipet só

a mázhoz:

10 dkg étcsokoládé

2 evőkanál vaj

2 evőkanál méz

2 teáskanál frissen facsart narancslé

a sütéshez:

olíva- vagy kókuszolaj

 

A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval, a fahéjjal, a szerecsendióval, a narancshéjjal, a sóval, és félretesszük. A tojást a barna cukorral kézi mixerrel habosra verjük. Hozzáadjuk a vajat, a görög joghurtot és a narancslevet, végül csomómentesre dolgozzuk a lisztes keverékkel. A gépbe helyezzük a fánkkészítő lapot. Előmelegítjük, kiolajozzuk, és 1-1 evőkanálnyi tésztát teszünk a mélyedésekbe. 4 perc alatt aranybarnára sütjük. A megsült fánkokat rácson hagyjuk kihűlni.

A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a mézet, a vajat és a narancslevet. Addig melegítjük, amíg lágy, fényes mázat nem kapunk. Megmártjuk benne a kihűlt fánkokat, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.

 

Tipp: A csokoládémáz nem roppanós, inkább ragacsos, lágy. Ha inkább roppanós mázat szeretnénk, akkor a fánkokat csak olvasztott csokoládéba mártsuk, és a mázat hűtőben dermesszük meg.

http://szotyimuvek.blog.hu

A Russell Hobbs Fiesta 3in1 süteménykészítőről további infóért katt IDE.

 

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.