Narancsos-fügés Bakewell-pite

Narancsos-fügés Bakewell-pite

Narancsos-fügés Bakewell-pite

Hozzávalók 28 cm-es piteformához
a tésztához:
11,5 dkg hideg vaj
22,5 dkg liszt
1 csipet só
2 evőkanál cukor
2 evőkanál darált mandula
1 enyhén felvert tojás
1/2 tojáshéjnyi hideg víz
a vaksütéshez:
szárazbab vagy kerámia sütőgolyó
a mandulakrémhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 tojás
10 dkg darált mandula
1 (bio)narancs finomra reszelt héja
5 dkg liszt
a lekváros réteghez:
10 dkg fügelekvár
1 evőkanál frissen facsart narancslé
a tetejére:
2 evőkanál szeletelt mandula
porcukor

A tésztához a tojás és a víz kivételével az összes hozzávalót morzsás állagúra gyúrjuk, csak ezután dolgozzuk bele a tojást és a vizet. A tésztát gömbbé formázzuk, ellapítjuk, és folpackba csomagolva legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, kibéleljük vele a pitesütőt, és az alját villával megszurkáljuk. Újabb 1/2 órát a hűtőben pihentetjük. A tésztát sütőpapírral béleljük, beleöntjük a nehezéket, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig hagyjuk sülni. Ekkor a sütőpapírt és a nehezéket eltávolítjuk, majd a pitét további 5 percre visszatesszük a sütőbe.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra dolgozzuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a mandulát és a narancshéjat, végül a lisztet is beleforgatjuk. A lekvárt elkeverjük a narancslével, és az elősütött tésztára kenjük. A tetején elegyengetjük a mandulás krémet, és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. A süteményt kivesszük, megszórjuk a szeletelt mandulával, és további 15 percre visszatoljuk a sütőbe. Porcukorral meghintve tálaljuk.

http://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.