Narancsos kuglóf

Narancsos kuglóf

Narancsos kuglóf

Hozzávalók 22 cm átmérőjű formához
30 dkg cukor
3 tojás
2,5 dl olívaolaj
1 narancs kifacsart leve
1 dl görög joghurt
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
10 dkg narancshéjkocka
a formához:
vaj
liszt
a tetejére:
5 evőkanál görög joghurt
1/2 narancs kifacsart leve
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál narancshéjkocka

A cukrot és a tojást kézi mixerrel kihabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a narancslevet és a görög joghurtot. Addig habosítjuk tovább a géppel, amíg homogén masszát nem kapunk. Apránként hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet, alaposan összedolgozzuk, végül a narancshéjkockát is belekeverjük. A kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és 180 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Ha túlzottan pirul, sütés közben letakarjuk alufóliával, hogy a tészta ne égjen meg. A formában hagyjuk kihűlni, majd tortatálra fordítjuk.
A görög joghurtot összekeverjük az átszitált porcukorral és a narancslével, a kuglóf tetejére csorgatjuk, végül megszórjuk narancshéjkockával.

https://varosikonyha.blog.hu

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.