Nektarinos-tejszínes pohárdesszert

Sörben párolt, pirított csülök

Nektarinos-tejszínes pohárdesszert

Hozzávalók 3 pohárhoz

a nektarinos réteghez:

5 nektarin

1/2 citrom kifacsart leve

2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 evőkanál vaníliakivonat

a krémhez:

2,5 dl hideg tejszín

10 dkg natúr görög joghurt

1/2 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 csomag zselatin fix (2 dkg)

továbbá:

szeletelt mandula

ehető virág (elhagyható)

 

A megmosott, megpucolt nektarint kisebb kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk az édesítőszerrel, puhára pároljuk. A vaníliát hozzáadva hűlni hagyjuk.

A tejszínből kemény habot verünk az édesítőszerrel és a zselatinnal, majd összedolgozzuk a joghurttal. A nektarint poharakba adagoljuk, rászórunk 1-1 evőkanál szeletelt mandulát, és rákanalazzuk a tejszínes-joghurtos krémet. A tetejüket szeletelt mandulával megszórva, ehető virággal díszítve tálaljuk.

http://www.desszertszoba.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.