Nyári rukkolás tésztasaláta

Nyári rukkolás tésztasaláta

Hozzávalók

50 dkg durum száraztészta

10 dkg rukkola

1 csomó újhagyma

25 dkg koktélparadicsom

1 kápia paprika

1 halkonzerv (pl. hering vagy tonhal, kb. 17 dkg)

4–5 evőkanál olívaolaj

1–2 gerezd fokhagyma

1/2 citrom

frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:

parmezánforgács

 

A tésztát enyhén sós, lobogva forró vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük, hagyjuk lecsepegni. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a koktélparadicsomot félbe-, az újhagymát karikákra, a paprikát apró kockákra vágjuk. A tésztát még langyosan összeforgatjuk az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, a rukkolát, a halat és a citrom kifacsart levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül óvatosan összeforgatjuk. Parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk. 

http://foodlover.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.