Nyári zöldsaláta

Nyári zöldsaláta

Hozzávalók

30 dkg zöldsaláta-keverék

10 dkg koktélparadicsom

kb. 5 cm kígyóuborka

1/2 lila hagyma

2–3 szelet ciabatta

olívaolaj

az öntethez:

4 evőkanál joghurt

1 evőkanál olívaolaj

1/2 evőkanál balzsamecet

1,5 dkg reszelt parmezán

frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:

parmezánforgács

 

A ciabattát 1×1 cm-es darabokra tépkedjük, majd kevés olívaolajjal meglocsolva, serpenyőben aranybarnára pirítjuk, félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, a koktélparadicsomot félbe-, az uborkát és a lila hagymát szeletekre vágjuk.

Az öntethez összekeverjük a joghurtot, a balzsamecetet, az olívaolajat, a parmezánt, sóval és borssal ízesítjük.

A mosott salátaleveleket tálba tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot, az uborkát, majd a lila hagymát. Tányérokra adagoljuk, rászórjuk a pirított ciabattát, meghintjük parmezánforgáccsal, és a joghurtos öntettel kínáljuk.

http://foodlover.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.