Nyárvégi bulgursaláta

Nyárvégi bulgursaláta

Hozzávalók 2 kisebb adaghoz

15 dkg bulgur

2 dl forró zöldségleves

10 teáskanál zöld pesztó

2 teáskanál olívaolaj

7,5 dkg feta sajt

10 olívabogyó

6 koktélparadicsom

frissen őrölt tarka bors

1 kisebb csokor bazsalikom

 

A bulgurt átöblítjük, nagyobb tálba öntjük. Rálocsoljuk a levest, és alufóliával lefedve kb. 30 percet pihentetjük. Miután felszívta a folyadékot és megpuhult, villával fellazítjuk, úgy, mint amikor kuszkuszt készítünk. Ha maradt még alatta leves, szűrőben lecsepegtetjük.

A pesztót elkeverjük először az olajjal, majd a bulgurral. A fetát felkockázzuk, a paradicsomot negyedeljük, és az olívabogyóval együtt a bulgurhoz forgatjuk. Ízesítjük borssal, és a csíkokra vágott bazsalikommal elvegyítve tálaljuk.

Tipp: 1-1 szelet grillezett csirkemellel komplett főétel lehet.

https://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.