Olajfondü

Olajfondü

Hozzávalók
1 l olaj
csirkemell
füstölt kolozsvári szalonna
koktélvirsli
héjában főtt édesburgonya
továbbá:
csemegeuborka
bagett
mártások, szószok

A csirkemellet és a szalonnát kb. 2 cm-es kockákra, csíkokra vágjuk. A burgonyából karalábévájóval golyókat formázunk.
Az olajat a tűzhelyen felhevítjük, majd az alapzatra helyezzük. A hőmérséklet-szabályozót közepes fokozatra állítjuk. A villára tetszés szerint hús- vagy szalonnakockát, koktélvirslit vagy burgonyagolyót szúrunk, és a forró olajban pár perc alatt készre sütjük. Az edényből kiemelve, tetszőleges mártásba tunkolva fogyasztjuk. Bagettet, csemegeuborkát is tálalhatunk mellé.

Tipp: az olajba 1 hámozott burgonyát is tehetünk – megakadályozza a zsiradék fröcskölését, és a sütés végére a karamellizálódott krumpli igazi ínyencfalat lesz.

A fondükészletet a Russell Hobbs biztosította, további infóért katt IDE.

http://hankka.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.