Olajfondüben sült túrófánk
Hozzávalók kb. 20 db-hoz
25 dkg túró
1 tojás
1,5 evőkanál liszt
1,5 evőkanál zsemlemorzsa
só
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 csapott evőkanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
a sütéshez:
1 l olaj
a tálaláshoz:
porcukor
sárgabaracklekvár
csokoládészósz
A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojással, a liszttel, a zsemlemorzsával, a sóval, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Nedves kézzel kb. 15 g-os golyókat formázunk belőle.
A fondükészítő edényébe öntjük az olajat, a hőmérséklet-szabályozót a legnagyobb fokozatra állítjuk. Amikor az olaj felforrósodott – ez néhány percet vesz igénybe –, óvatosan beleengedünk 8-10 tésztagolyót. Fondüvillával azonnal meg is mozgatjuk a fánkokat, nehogy leragadjanak az edény aljára. Mindet aranyszínűre sütjük – ha szükséges, a villával megfordítjuk, hogy egyenletesen piruljanak. Az olajból kiemelve tányérra sorakoztatjuk, és tetszés szerint porcukorba, lekvárba vagy csokoládészószba mártva fogyasztjuk.
A fondükészletet a Russell Hobbs biztosította, további infóért katt IDE.