Olasz csokoládébomba

Olasz csokoládébomba

Olasz csokoládébomba

Hozzávalók 22 cm-es kapcsos tortaformához
a piskótához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál étkezési keményítő
a krémhez és a díszítéshez:
6 dl habtejszín
15 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
1 dl erős feketekávé
4 evőkanál rum
1 csomag vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
1 teáskanál kakaópor

A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is hozzáadjuk. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a tojáshabra szitáljuk a rizslisztet meg a keményítőt, és óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített, 170 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
A kávét 2 dl tejszínnel felforraljuk, és olvadásig keverjük benne az apróra vágott csokoládét. Hűtőbe tesszük.
Egy 22 cm átmérőjű, félgömb alakú tálba folpackot terítünk úgy, hogy mindenhol fedje, és a szélén túllógjon. Az egyik tortalapot 6 cikkre vágjuk, kibéleljük vele a tálat, meglocsoljuk 2 evőkanál rummal.
2 dl tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verünk. A második tortalapot 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, meglocsoljuk a maradék rummal, majd a tejszínhabba forgatjuk. Ezt a masszát egyenletes vastagságban a tálban lévő piskótára simítjuk.
A kihűlt csokoládékrémet habosra verjük, és megtöltjük vele a bomba közepét. A harmadik lapot az édesség tetejére borítjuk, ráhajtjuk a fóliát, és a bombát hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt a megmaradt 2 dl tejszínt a cukorral habbá verjük. A bombát tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, majd bevonjuk a habbal, és megszórjuk szitált kakaóporral.

http://dobosbea.blogspot.com

Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes étel-készítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.