Olasz nyári zöldségleves

Olasz nyári zöldségleves

Hozzávalók 4-6 személyre

10 dkg durumliszt

1 nagyobb tojás

2 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 sárgarépa

3 angolzeller

2 krumpli

1 paradicsom

10 dkg apró szemű tarkabab

1/4 kelkáposzta

3 l víz

1 púpozott teáskanál olasz fűszerkeverék

olívaolaj

a tálaláshoz:

parmezán sajt

 

A főzést megelőző este a babot beáztatjuk.

Másnap a zöldségeket megpucoljuk. Az alapléhez kevés olívaolajon lepirítunk – egészben hagyva – 1 vöröshagymát, 1 sárgarépát és 1 angolzellert, majd felöntjük a vízzel. 45-50 percig gyöngyözve főzzük, majd leszűrjük.

Közben a durumlisztből és a tojásból rugalmas tésztát gyúrunk, ha már homogén a felülete, vékony hurkává formázzuk, késsel apró darabokra vágjuk. Deszkán hagyjuk szikkadni.

A megmaradt zöldséget felkockázzuk, kevés felhevített olívaolajon átforgatjuk a sárgarépát, a zellert és a krumplit. Sóval és a fűszerkeverékkel ízesítjük, átforgatjuk, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a paradicsomot, a leszűrt babot, és kis lángon, félig lefedve 30-40 percig vagy addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul. Ha főzés közben nagyon elpárologna a leve, vízzel pótoljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük. Hozzáadjuk a kelkáposztát, a tésztát, és további 10 percig főzzük. Tányérokba szedve, parmezánnal megszórva tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
·
A cikk kategóriái:
Leves · városikonyha

Nem kommentelhető bejegyzés.