Oliebol (holland mazsolás fánk)

Oliebol (holland mazsolás fánk)

Hozzávalók 50-55 db-hoz
60 dkg liszt
4 dl langyos tej
1,5 evőkanál cukor
2,5 dkg friss élesztő
1 tojás
1 tojássárgája
4 dkg lágy vaj
1 kávéskanál só
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt vörös áfonya
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
porcukor

Oliebol (holland mazsolás fánk) recept

A mazsolát és a vörös áfonyát kb. 1 órára langyos vízbe áztatjuk. Leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk. Az élesztőt a langyos tejben 1 evőkanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Beledolgozzuk a gyümölcsöket, majd letakarva, langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük. 2 evőkanál segítségével diónyi gömböket formálunk a tésztából, és bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges olajat. Frissen, porcukorral meghintve tálaljuk.

https://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.