Olívás-sajtos csiga

Olívás-sajtos csiga

Hozzávalók 50 db-hoz
30 dkg liszt
20 dkg jéghideg vaj
20 dkg túró
1 teáskanál só
1 tojás
a töltelékhez:
1 közepes lila hagyma
1 kis üveg olívabogyó (14 dkg)
10 dkg trappista sajt
a tetejére:
1 tojás
5 dkg trappista sajt

Az olívabogyót leszűrjük, a hagymát megpucoljuk, nagyobb cikkekre vágjuk. Késes aprítóban mindkettőt ledaráljuk, a sajtot lereszeljük.
A lisztet dagasztógép táljába szitáljuk. Belereszeljük a vajat, morzsásra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót, a tojást, és egynemű tésztává kevertetjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, majd 50 x 35 cm-esre nyújtjuk. Eloszlatjuk rajta az előkészített tölteléket, és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A csigákat lekenjük az enyhén felvert tojással, kevés reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt aranyszínűre sütjük.

http://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.