Omlós diós

Omlós diós

Hozzávalók kb. 20 db-hoz
12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg darált dió
4 dkg aranybarna nádcukor
1 kávéskanál sütőpor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 citrom reszelt héja
a forgatáshoz:
nyírfacukor

A liszthez vegyítjük a diót, a nádcukrot, a sütőport, a vaníliát és a citromhéjat. Végül hozzáadjuk a vajat, és összeállítjuk a tésztát. Kisebb gombócokat formálunk belőle, és mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A nyírfacukrot ledaráljuk, és meghempergetjük benne a kihűlt süteményeket.

https://koskacukor.blogspot.com

A termékekről egyéb infóért katt ide: http://magosbolt.hu.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.