Omlós sajtos glutén- és laktózmentesen

Omlós sajtos glutén- és laktózmentesen

Omlós sajtos glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók

15 dkg hajdinakása

15 dkg barnarizs-liszt

1 csomag gluténmentes sütőpor (12 g)

1 teáskanál só

1 kávéskanál őrölt fekete bors

20 dkg jéghideg Mizo laktózmentes vaj

20 dkg Mizo laktózmentes trappista sajt

1 tojás

1 tojássárgája

a tetejére:

1 tojásfehérje

5–8 dkg Mizo laktózmentes trappista sajt

A hajdinakását késes aprítóval lisztté daráljuk. Az aprítóban hagyjuk, hozzáadjuk a barnarizs-lisztet, a sütőport, a sót, a borsot, és beledaraboljuk a vajat. A géppel morzsás állagúra dolgoztatjuk, gyúródeszkára borítjuk. A reszelt sajttal, a tojással és a tojássárgájával egyneművé gyúrjuk, cipóvá formáljuk, és folpakba csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.

Sütőpapírra tesszük, a folpakot ráhelyezzük, és kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk. Tésztakiszúró ráccsal rudakra szabjuk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük.

https://hankka.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(7)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.