Őszi trifle

Őszi trifle

Hozzávalók
a tésztához, 33×40 cm-es tepsihez:
7 tojás
3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
10 dkg barnarizs-liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
a töltelékhez:
50 dkg mascarpone
3 dl tejszín kemény habbá verve
1–2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 evőkanál őrölt fahéj
továbbá:
3 savanykás alma tisztítva (kb. 30 dkg)
2 evőkanál őrölt fahéj
1–2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 citrom kifacsart leve

A tojásfehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk az édesítőszer felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény hab nem lesz. A tojássárgáját a maradék édesítőszerrel és a vaníliával szintén szép habosra verjük. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot, végül beleszitáljuk és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a barnarizs-lisztet. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, ráterítünk egy tiszta sütőpapírt, és szorosan felcsavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni.
Az almát felkockázzuk, megszórjuk az édesítőszerrel és a fahéjjal, meglocsoljuk a citromlével. Pár percig főzzük, majd teljesen kihűtjük. A mascarponéhez keverjük az édesítőszert és a fahéjat, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tejszínhabot.
A piskótát kitekerjük, vékonyan megkenjük a krém 1/3-ával. Feltekerjük, felszeleteljük, és kirakjuk vele a tál alját és oldalát. A maradék krémet és piskótát a tálba rétegezzük, a tetejére halmozzuk az almát, és hűtőbe tesszük. A trifle-t jól behűtve tálaljuk.

Tipp: az egész desszert kb. 100 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A talpas üvegtálat a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.